top of page

Leids Open 2023

Zaterdag 4 maart 2023 kende de terugkeer van het Leids Open badmintontoernooi. Na 2 jaar afwezigheid in 2021 en 2022 konden wij de deuren weer openen voor spelers voor onze 27e editie van het toernooi. Met 138 spelers uit binnen-, en buitenland(!), waarvan 26 Veglo spelers verspreid over alle onderdelen, kende het Leids Open weer een vol toernooi met ongeveer 180 wedstrijden tussen 9:00 en 23:00. De hele dag strijden de spelers voor de eer en de felbegeerde titels die in Leiden te halen zijn. Maar daarnaast is iedereen weer van de partij voor de gezellige sfeer die de hele dag in de 3 Octoberhal te vinden is.


Leidse successen werden geboekt gedurende het toernooi: Veglo speelsters Bianca Remmerswaal-Boom en Yvette van Leeuwen kwamen in de C-categorie (t/m 5e divisie) Dames Dubbel de groepsfase door en haalden de halve finale. In de C-categorie van het Gemengd Dubbelspel vonden wij een bijna volledige Veglo finale met Nelleke Merkens en Erwin Breedeveld tegen Robert Du Puy en (oud Veglo speelster) Ciara Dwyer. Met Tessa Dool en Rob Versmissen bezette BC Veglo 3 van de 4 halve finale plaatsen in dit onderdeel, dus hier was één finale plaats al zeker voor de thuisclub. In de C-categorie van het Heren Dubbelspel werden er door meerdere Veglo-koppels hard gestreden, maar uiteindelijk waren het Thomas Eijgendaal en Mark Rijnsburger die het tot de halve finale hebben geschopt. In de C-categorie van het Dames Enkelspel was het Nelleke Merkens die met overtuigende cijfers de eindwinst binnengehaald heeft.


Speciale vermeldingen voor oud-Veglo spelers Björn Hofkes en Rob van der Voorn voor het halen van de halve finales in de B-categorie (t/m 2e divisie) van het Heren Dubbelspel, een zwaarbevochten wedstrijd in 3 sets verloren van de uiteindelijke winnaars van dat onderdeel. Daarnaast kennen onze buren van LUSV Badminton (de badmintonvereniging van de Universiteit Leiden) ook hun successen met winst in de Gemengd Dubbel D-categorie (t/m 8e divisie) door het koppel Zijie Zhou en Lingling Weng en een 2e plaats in de C-categorie van het Heren Dubbelspel met Georgy Gomon en de Amerikaanse David Lin.


Wij willen graag iedereen bedanken die ons hebben geholpen. Op de eerste plaats de deelnemers, zonder hen zou het toernooi niet gespeeld kunnen worden. Daarnaast de Fysiotherapeut/Masseur van de dag Rens Wegner van Sport Fysio Leiden voor het behandelen van de spelers. Onze voormalige trainer en racketbespanner van dit toernooi Jeroen van der Zwan, die de spelers heeft voorzien van nieuwe bespanningen als zij die nodig hadden. Allrackets.com voor de hulp bij de shuttleverkoop en de prijzen voor de finalisten. Ten slotte het barpersoneel van de 3 Octoberhal voor als er behoefte was aan eten en drinken in de kantine.


Wij kunnen spreken van een erg geslaagde dag, wij hopen dat alle aanwezigen het ook zo ervoeren.

Alle uitslagen zijn te vinden op toernooi.nl:

https://badmintonnederland.toernooi.nl/tournament/4d62bf24-a322-4ed6-b690-

e283b016e311/Matches.

De foto’s zijn te vinden op de Facebook pagina van BC Veglo.


Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer zo’n mooi toernooi neerzetten. Hopelijk tot dan 

Met vriendelijke groeten,

De Toernooi CommissieCommenti


Recente berichten
Archief
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page