top of page

Leids Open 2024

Zaterdag 2 maart was het Sportcomplex 1574 voor het eerst het toneel voor het Leids Open 2024. Ook voor ons een spannend moment aangezien wij niet bekend zijn met de techniek en zaalomstandigheden, maar ondanks dat mocht dat de pret niet drukken. Met de inschrijvingen die zijn geopend in december hoopten wij op een goed gevuld toernooi.


En dat hebben wij geweten, meer dan 160 deelnemers afkomstig vanuit alle hoeken van het land, of iets verder, en meer dan 210 wedstrijden die gespeeld zouden worden tussen 9:00 en 23:30, met de laatste finalewedstrijd die rond middennacht afgelopen zou zijn. Dit zagen wij ook niet aankomen en wij zullen dit ook in de evaluatieronde meenemen.


Vegloten waren er ook volop aanwezig in het deelnemersveld over de verschillende categorieën en streden ook voor de prijzen, helaas niemand die met de winst naar huis is gegaan, maar wel 2 finalisten: Jorick Beuman in de HE-C en Nelleke Merkens en oud Veglo speelster Ciara Dwyer in de DD-B, beide een mooie tweede plaats verdiend.


Verder kunnen wij andere Leidse successen wel benoemen aangezien onze buren van BC Leiden ook meespeelden en met een aantal prijzen naar huis zijn gegaan: Pierre Henriot ging met de winst er vandoor in de HE-C, de HE-D finale was een onderonsje van BC Leiden tussen Jareth van der Weijden en Geoffrey Krol waarbij de eerstgenoemde met de winst er vandoor ging. Ook in de GD-D was het een BC Leiden onderonsje met Jareth in zijn tweede finale en partner Ashley Boshart die uiteindelijk wonnen van het koppel Pepijn van Empelen en Hilde van Keulen.


Een van de verbeterpunten die meermaals genoemd werd was het licht van buiten. Gezien wij voor het eerst overdag spelen in deze zaal en iedereen ons geruststelde dat wij weinig last zouden hebben van de omstandigheden buiten, is het helaas erg tegengevallen en hebben de spelers dit meermaals aangegeven dat het tegenlicht te hinderlijk was om een goede partij te kunnen spelen overdag. Tegen het eind van de middag, wanneer de zon weg begon te draaien werd het een stuk dragelijker voor de spelers om hun spel te kunnen spelen. Voor volgend jaar gaan wij dit ook aanpakken en bespreekbaar maken met de betrokken partijen.


Al met al kunnen wij terugkijken naar een mooie eerste editie in onze nieuwe zaal en hopen wij met de leerpunten volgend jaar een nog beter toernooi neer te zetten. Onze dank gaat uit naar de zaalbeheerders voor het klaarmaken van de zaal, techniek en faciliteiten tijdens het toernooi, Daniel van der Hengst en Allrackets.com voor de bespanservice, de prijzen en de verkoop in de zaal, Ward van Mil namens SMC Rijnland Fysiotherapeuten voor de Fysio diensten en natuurlijk alle aanwezigen; spelers en toeschouwers, bedankt voor jullie deelname en jullie komst.


De foto’s van het toernooi zijn te vinden op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.932425682118685&type=3 en de uitslagen zijn te vinden op https://badmintonnederland.toernooi.nl/tournament/a5bf9d08-b123-4e41-b347-29e61892f54d/Matches  


Hopelijk mogen wij jullie volgend jaar weer verwelkomen bij ons en maken wij er nog beter toernooi van.


Met de sportieve groeten,


De Toernooi CommissieComentarios


Recente berichten
Archief
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page